Italský koláč

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky nebo hladké mouky
120 g tuku
1/4 lžičky soli
1 vejce nebo 2-3 lžíce vody
Směs:
2-3 vejce
250 ml zakysané smetany
sůl
pepř
1 lžička Vegety
Na zdobení:
250 g špenátových listů
100 g šunky
150 g strouhaného sýra (může být parmazán)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve ze všech přísad vypracujeme hladké těsto,které zabalíme a necháme 1/2 hodiny v chladu. Pak těsto vyválíme a vložíme do kulaté formy těsto natáhneme až po okraje.

  2. Pak si připravíme náplň: Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přidáme vegetu. Směsí potřeme těsto a nakonec poklademe špenátem, šunkou a posypeme strouhaným sýrem a pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!