Italské smažené taštičky - Sofficini

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
200 ml mléka
50 g másla
špetka soli
200 g hladké mouky
Náplně: velmi variabilní, například:
Rajčatová salsa:
rajčata
červená cibule
chilli paprička
sůl
pepř
malinko česneku
mozzarella
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těsto, protože musí dobře vychladnout. Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu. Pak vsypeme najednou všechnu mouku, dobře promícháme a odpalujeme těsto: mícháme na mírném plamen, až je z těsta koule a na dně kastrolu se tvoří bílý povlak. Pak vypneme sporák a těsto vyklopíme na vál. Necháme trochu zchladnout, ručně propracujeme do hladké koule, zakryjeme, aby neoschlo a necháme zcela vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme náplň: Na salsu hodně nadrobno nakrájíme pevná rajčata, cibuli a česnek, ochutíme solí, pepřem a nasekanou nebo rozdrcenou chilli papričkou. Pak kombinujeme s malými kousky mozzarelly a bazalkou.

  3. Zchladlé těsto po částech rozvalujeme, čtvrtlitrovým hrnkem vykrojíme kolečka, každé ještě lehce rozválíme víc dotenka, dáme trošku náplně (když je náplně moc, jemné těsto se trhá a taštičky pak praskají). Uzavřeme a dobře přimáčkneme okraje. Ideální je na to tvořítko na taštičky.

  4. Naplněné taštičky obalíme v rozšlehaném vajíčku a prosáté strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku dočervena.

  5. Podáváme horké se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!