Brambory s citrónem a rajčaty

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
3 menší chemicky neošetřené citróny
1 lžíce chuťově neutrálního oleje
2 cibule
400 g cherry rajčat
snítka tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte asi na 2,5 cm velké kostky. Citróny důkladně omyjte a nakrájejte na osminky.

  2. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vhoďte brambory a citróny. Krátce osmahněte, zalijte asi 1 dl vody, osolte a přihoďte tymián. Duste asi 15 minut.

  3. Přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, duste dalších 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte rajčata. Před podáváním odstraňte tymián. Podávejte jako samostatné jídlo nebo přílohu k přírodně upraveným rybám nebo drůbežímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!