Indonéské kuřecí soté s pečenými brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsíček
2 stroužky česneku
2 pálivé čerstvé papričky
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky mletého zázvoru
0,5 dl sojové omáčky
0,3 dl vinného octa
0,5 dl olivového oleje
150 g loupaných arašídů
cibule
sůl
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme brambory (nakrájíme apod.) a dáme péct. Já použil 1-2-3 COUNTRY POTATOES SOUR CREAM STYLE běžně dostupné ve větších obchodech.

  2. Poté:Připravíme kuřecí psa a je nakrájíme na proužky.

  3. Připravíme si mixér a do něho dáme arašídy, koriandr, zázvor, cibuli, chilli papričky, vinný ocet, olivový olej, sojovou omáčku, česnek.

  4. Rozmixujeme a naložíme maso.

  5. Napícháme na špejli a osmažíme. Podáváme s petrželkou, chilii a bramborem z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!