Hustá polévka se zeleninou a bílými fazolkami

Recepty, Polévky

Suroviny

250 ml bílých fazolek (den předem namočíme)
2 větší mrkve
menší kousek petržele
4 brambory
masox
1-2 klobásy (měla jsem Ostravskou)
1 větší cibule
2 kuličky nového koření
2 lžičky gulášového koření
pepř
sůl
majoránka
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a klobásu nakrájíme na menší kostky, cibuli na jemno. Mrkev a petržel necháme v celku.

  2. Do většího hrnce s vodou dáme vařit fazole, mrkev, petržel, masox a nové koření. Až nám fazole změknou, vyndáme mrkev a petržel na prkýnko (mrkev nakrájíme na kolečka a petržel rozmačkáme vidličkou.).

  3. K fazolkám přidáme brambory a na mírném ohni vaříme.

  4. Do pánve si nalijeme olej, přidáme klobásu, cibulku a restujeme zhruba 5 minut.

  5. Poté přidáme prolisované stroužky česneku a gulášové koření.

  6. Necháme krátce orestovat, jen aby nám provoněl česnek a hned zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Uděláme jíšku, vše vlijeme do polévky a promícháme. Vrátíme zpět mrkev a petržel.

  7. Přisypeme majoránku, dosolíme, opepříme a necháme provařit dalších 10 minut. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!