Vepřové plátky s fazolkami a křenem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
pepř
olej
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sklenice sterilovaných fazolek
asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího)
2 stroužky česneku
kousek čerstvého křenu

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.

  2. Skoro měkké plátky masa vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci másla, vsypeme mouku, promícháme, přilijeme trochu vodu, přidáme scezené fazolky, kečup, česnek utřený s troškou soli a krátce podusíme.

  3. Do omáčky vrátíme maso, přiklopíme a ještě chvilku necháme pod pokličkou podusit. Podle potřeby dolijeme trochu vody.

  4. Porce na talířích posypeme strouhaným křenem.

  5. Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!