Ostrá kapsa s hráškem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty (krkovice..)
200 g mraženého hrášku
chilli omáčka
palička česneku
koření Argentina
1 větší cibule
olej
600 ml vývaru
hladká mouka na obalení
párátka na zavření kapes

Postup přípravy receptu

  1. Maso si omyjeme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso okořeníme Argentinou, plátky klademe na sebe, prokládáme česnekem a zakápneme olejem.

  2. Nachystané maso zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice na 24 hodin. Necháme si rozmrazit hrášek. Plátky masa rozložíme a potřeme chilli omáčkou, na jednu polovinu rozložíme hrášek, druhou polovinou zakryjeme a zavřeme párátky.

  3. Jednotlivé balíčky masa obalíme v hladké mouce. Cibulku si očistíme, nakrájíme na jemno a krátce osmažíme na oleji.

  4. Přidáme balíčky masa, opečeme z obou stran, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Hrášek který se nám nevešel do masa, nasypeme 5 minut před koncem vaření do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!