Hruškový koláček

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g polohrobé mouky
120 g moučkového cukru
120 g změklého másla
2 vejce (bílky zvlášť)
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
2 hrušky

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a citrónovou šťávu. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, smícháme a nakonec zjemníme bílkama se špetkou soli.

  2. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

  3. Těsto vylijeme do formy a poklademe nakrájenýma hruškama na tenké plátky. Hrušky pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.

  4. Dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme 35 min. Před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!