Hroznový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vajíčka
150 g cukru
100 g měkkého tvarohu do těsta
2 lžíce mléka
150 g polohrubé mouky
špetka kypřicího prášku
300 g hroznového vína
2 vaničky měkkého tvarohu na náplň
2 lžíce mletého cukru do tvarohové náplně
2 balíčky želatinové polevy na dorty (stačí i jeden)
cukr (do želatiny podle chuti)
máslo
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si vyšleháme s cukrem a tvarohem. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh ze 3 bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme asi 20-25 minut.

  2. Hotový a vychladlý koláč potřeme dvěma tvarohy umíchanými s cukrem a na něj poklademe hroznové víno.

  3. Může být zelené, pak bychom použili bílou želatinu, nebo červené a pak červenou, jako já. Polijeme želatinou a dáme do lednice vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!