Listové řezy s hroznovým vínem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení listového těsta (400 g)
500 g kuliček hroznového vína
500 g tučného měkkého tvarohu
250 g bílého jogurtu
asi 4 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce rumu
1 sáček želatinového ztužovače za studena
asi 3 lžíce vaječného likéru
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na půl. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme zvlášť na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 12 - 15 minut.

  2. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a ihned vmícháme do tvarohu.

  3. Jednu upečenou vychladlou placku potřeme polovinou tvarohového krému. Kuličky vína přepůlíme, vyndáme z nich větší semínka a půlky rovnoměrně naklademe na krém. Vše pokapeme vaječným likérem. Přiložíme druhou placku a potřeme ji zbytkem krému. Čokoládovou polevu rozehřejeme, zbylé poloviny bobulek párátkem namáčíme do polevy a klademe na povrch řezů. Nakonec řezy čokoládou ozdobně pocákáme. Před krájením necháme dobře ztuhnout v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!