Hrnková kokosovna s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek = 250 ml
» 3 velká jablka
» 1,5 hrnku polohrubé mouky
» 1,5 hrnku strouhaného kokosu
» 1 hrnek krystalového cukru
» 4 vejce
» 3/4 hrnku oleje
» 1/2 hrnku mléka
» lžíce rumu
» 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
» lžička sody
» špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců. Půlku z nich nastrouháme na hrubém struhadle, zbytek pokrájíme na kostky cca 1x1 cm.

  2. Mouku smícháme s kokosem, kypřícím práškem a sodou.

  3. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

  4. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, poté přidáme mléko a lžíci rumu, šleháme aspoň 2 minuty.

  5. Potom lehce vmícháme jablka, přidáme sypkou směs, nakonec vmícháme sníh z bílků.

  6. Větší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem. Nalejeme těsto, dáme do rozehřáté trouby a pečeme na cca 175ºC přibližně 40 minut. Zkusíme špejlí!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!