Žemlovka jako od babičky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na rohlíky:
15 rohlíků
8 dcl teplého mléka
5 vajec
2 vanilkové cukry
10 dkg cukru moučka
10 dkg rozpuštěného másla
Na jablkovou nádivku:
1,2 kg jablek
2 lžičky skořice
20-25 dkg cukru moučka (dle druhu a kyselosti jablek)
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
5 dkg rozpuštěného másla na pokapání

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Přidáme vanilinový a moučkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a promícháme.

  2. Jablková nádivka: jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Posypeme mletou skořicí a moučkovým cukrem a zamícháme.

  3. Keramický pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno urovnáme polovinu připravených rohlíků, na ně rozprostřeme jablkovou nádivku a zakryjeme druhou polovinou rohlíků.

  4. Povrch hezky uhladíme a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut při 150-160°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!