Dalamánky II

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

320 ml syrovátky (vody)
5 PL oleje
75 g žitná mouka celozrnná
75 g žitná mouka chlebová
300 g pšeničná mouka chlebová
40 g polohrubá mouka
lžička sladěnky
2 lžičky soli
1/2 PL kmínu
1/2 PL lněných semínek
1/2 PLsezamu
1/2 slunečnicová semínka
17 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí.

  2. Necháme 30 minut kynout.

  3. Zapneme troubu na 250°C, aby se předehřála.

  4. Mezitím z těsta rukama potřenýma olejem tvarujeme dalamánky.

  5. Před vložením do trouby nařízneme žiletkou a postříkáme vodou.

  6. Troubu zapaříme a teplotu ztlumíme na 220°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!