Rybí krémová polévka a la Frionor

Recepty, Polévky

Suroviny

3 ks bílé tresky
1 ks menší mrkve
kousek celeru
2 PL olivového oleje nebo máslo
200 ml sladké smetany
250-300 ml vody
sůl
pepř
pažitka
svítek:
http://www.toprecepty.cz/recept/40064-kremova-bramborovo-houbova-polevka-a-svitek-s-libeckem
nebo opečeme tenký plátek chleba v toustovači a rybky pak z něj vykrajujeme

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme.

  2. Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme.

  3. Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 minut.

  4. Potom tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka nebo kousky tresky ponecháme, přilijeme smetanu-množství podle toho, jak chceme mít polévku hustou a chvíli ještě povaříme.

  5. Nakonec vmícháme pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!