Hovězí srdce na divoko

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 hovězího srdce
cibule
sůl
sladká paprika
pepř mletý
koření na divočinu
masox
mouka hladká
sádlo
2 dcl červeného vína
lžíce rybízové marmelády
smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu, mírně podlijeme a zhruba 30 minut dusíme.

  2. Potom přidáme víno a dále dusíme a dle potřeby podléváme. Až je srdce téměř měkké, osolíme. Nakonec přidáme marmeládu, rozmícháme, necháme prohřát. Srdce vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

  3. Pokud je omáčka hustá, zředíme trochou mléka a opět provařit. Vložíme srdce zpět. Podáváme s těstovinami,knedlíkem,dozdobit můžeme šlehačkou a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!