Marocké palačinky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g krupice
1 kl cukru
špetka soli
1 kl prášku do pečiva
1 kl sušeného droždí
1 kl oleje
2 žloutky
650 ml teplé vody
Na potření:
med nebo 100 g másla rozehřát a smíchat s 7 pl medu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché ingredience smícháme ve větší misce nebo hrnci.

  2. Přidáme olej, pomalu přiléváme vodu a mícháme metličkou, těsto by mělo mít konzistenci asi jako na klasické palačinky.

  3. Nakonec vmícháme žloutky, kdyby se přidaly před vodou, mohly by se udělat v těstě hrudky. Já ještě prošlehala tyčovým mixerem.

  4. Těsto přiklopíme a necháme hodinu odpočinout, mělo by zdvojnásobit objem.

  5. Pečeme na teflonové pánvi, ideálně na menší, ale pokud nemáme, nevadí - lijeme sběračkou těsto na střed pánve, kterou předem potřeme olejem (já vymazala ubrouskem). Palačinky pečeme na středním plameni. V průběhu pečení se objevují bublinky, počkáme, až nahoře zmizí všechno syrové těsto, pak je palačinka hotová. Palačinky neotáčíme, pečou se jen z jedné strany. Palačinka by měla být světlá, měkká a pórovitá.

  6. Podáváme s medem nebo potíráme směsí rozpuštěného másla s medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!