Hovězí se zelím

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kýty
200 g hlávkového zelí
1 cibule
vývar
pepř
cca 4 PL rajčatové pyré (podle chuti)
sůl
olej
cca 100 ml červeného vína (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame, mierne naklepeme, okoreníme. Cibuľu pokrájame na drobno, restujeme na oleji.

  2. Mäso dáme na orestovanú cibuľu, opečieme z jednej, druhej strany, podlejeme horúcim vývarom, osolíme, privedieme do varu a pomaly varíme. Vždy podlievame po troche, kvôli krásnej šťave.

  3. Keď je mäso skoro hotové, vložíme pokrájanú kapustu a paradajkové pyré, podľa potreby podlievame silným vývarom a vínom, dochutíme. Podávame s ryžou, kuskusom apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!