Hovězí roštěnky na cibuli

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 kg hovězího roštěnce
1 ks větší cibule
1 lžíce protlaku
3 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
plnotučná hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte. Osolte, opepřete a zlehka potřete hořčicí a poprašte moukou.

  2. Sádlo rozehřejte na pekáči nebo na pánvi, kterou lze dát do trouby a plátky na něm po obou stranách zprudka osmahněte, aby se maso zatáhlo. Poté je dejte bokem.

  3. Do sádla dejte na jemno nakrájenou cibuli, osmažte do zlatova, přilijte trochu vody, přimíchejte protlak a vraťte maso. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo.

  4. Pečte do změknutí při 190 °C, často polévejte a přidávejte vypečenou tekutinu, aby bylo maso stále zlehka ponořené.

  5. Na konci nechte tekutinu vypéct, aby se vytvořila hustší šťáva.

  6. Můžete podávat s hranolky a volským okem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!