Kančí maso se šípkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

asi 1 kg kančí kýty
3 cibule
2 lžíce cukru
3 lžíce šípkové marmelády
sůl
pepř
3 dcl červeného vína
100 ml smetany
na mořidlo:
litr vody
2 dcl octa
3 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
nové koření´
bobkový list
jalovec
celý pepř
rozmarýn
tymián
sečuánský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného mořidla dáme maso. Přiklopíme pokličkou a necháme odležet 3 dny. Každý den maso obracíme.

  2. V den vaření maso z mořidla vyjmeme a osušíme. Zeleninu zcedíme a vyjmeme koření. Na kousku sádla s oříškem másla usmažíme cibuli do hnědé barvy, přidáme zeleninu z mořidla a osmažíme. Po asi 10 minutách přidáme cukr, restujeme a zalijeme vínem. Po 10-ti minutách zalijeme asi půl litrem nálevu, vložíme maso, které jsem posypala sečuánským pepřem a přiklopíme pokličkou.

  3. Dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl na 200°C.

  4. Pak vyndáme a doděláme omáčku na plotně. Vyjmeme koření a maso, které dáme do alobalu. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu a provaříme. Rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a cukrem dle chuti. Provaříme a nakonec vlijeme na zjemnění smetanu. Na talíři podáváme plátky tence nakrájeného masa s omáčkou a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!