Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g ricotty nebo vaničkového tvarohu, nechané na cedníku přes plátno vykapat
1 lehce prošlehané vejce
1 lžíce čerstvého tymiánu (lístků)
čerstvě drcený pepř
100 g nasekaných vypeckovaných černých oliv + navíc k podávání
olivový olej
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

  2. Ricottu nebo tvaroh nechte na cedníku a utěrce důkladně vykapat.

  3. V misce prošlehejte vidličkou vejce, smíchejte s vykapanou ricottu, tymiánovými lístky, opepřete a vmíchejte olivy.

  4. Směs dejte do formy a uhlaďte povrch. Z tohoto množství vyšly tři formičky na tartaletky. Můžete připravit i v menší formě vcelku.

  5. Pečte asi 10-20 minut (podle velikosti formy), aby ricotta ztuhla.

  6. Vyklopte z formiček na připravený plech s pečícím papírem a podle chuti pokropte olejem.

  7. Pak pečte ještě 10–15 minut dozlatova. Potom ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem, opepřete drceným barevným pepřem a podávejte s dalšími olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!