Hovězí roštěná na cibuli

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

6 plátků hovězí roštěné
4 velké cibule
hladká mouka
3 lžíce plnotučné hořčice
200 g uzené slaniny(na kostičky)
sůl
pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou nakrájenou na silnější plátky zlehka naklepeme a nařízneme.

  2. Bohatě osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme hořčicí.

  3. Okořeněné plátky vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce a zprudka restujeme, tak aby se zatáhlo, a přendáme jej do PH (pomalý hrnec).

  4. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi, až zezlátne. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a po zesklovatění přidáme celý obsah pánve k orestovaným roštěnkám.

  5. Zalijeme vodou do 3/4 tak, aby se maso dusilo ve vlastní šťávě. Dusíme v PH pod pokličkou na programu LOW, dokud maso nezměkne (4 - 5 hodin).

  6. Po změknutí plátky masa opatrně vyjmeme a vzniklou omáčku z části propasírujeme, zahustíme francouzským máslem a provaříme ještě 15 minut.

  7. Maso servírujeme ozdobené volským okem a kolečky do křupava opečené cibule. Příloha opečené nebo americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!