Hovězí ragú s bucatini

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího krku
půl celeru
2 mrkve
cibule
sádlo
200 ml červeného vína
plechovka krájených rajčat
stroužek česneku
hovězí vývar
bazalka
sůl
mletý pepř
strouhaný Gran Moravia

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer postrouháme - vše osmažíme na sádle. Přidáme kostky masa, znovu osmažíme, přilijeme víno a vše provaříme i s ním, aby se odpařil alkohol.

  2. Přidáme rajčata, krájený česnek, sůl a pepř a pod pokličkou pomalu dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, podlejeme hovězím vývarem. Do měkkého natrháme bazalku, podle chuti dosolíme a už jen prohřejeme.

  3. Podáváme s těstovinami, které jsme uvařili v dostatečně velkém množství hodně osolené vody - u nás byly bucatini.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!