Hovězí plec pečená na zelenině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího plecka
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
hrášek
olej
sůl
hladká mouka
uzená slanina
(hovězího plecka - nenačítá se to v tabulce)

Postup přípravy receptu

  1. Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar.

  2. Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme.

  3. Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se zatáhlo.

  4. Nachystáme si římský hrnec a vložíme hovězí maso, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve, petržele a celeru, lehce podlijeme vodou.

  5. Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60 minut. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

  6. Výpek scedíme, přidáme nakrájenou mrkev na kostičky a hrst mraženého hrášku. V trošce vody, rozmícháme lžičku hladké mouky a vytvoříme zahuštěnou šťávu. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!