Dortík Kopec

Recepty, Dorty

Suroviny

Bílý krém:
500 g bílého jogurtu
500 g smetany na šlehání
Těsto:
3 vejce
1 hrnek cukru
3 PL kakaa
1 hrnek bílého vanilkového krému
1/2 Salka (asi 200 g)
2 hrnky mouky
prášek do pečiva
Tmavý krém:
4 PL bílého vanilkového krému
4 PL kakaa
4 PL cukru
1 PL másla
1 hrnek cukru na bílý krém

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem doběla a postupně přidáme ostatní suroviny. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 20 minut (záleží na výšce těsta). Necháme vychladnout a krájíme na kostky.

  2. Bílý krém ušleháme s cukrem a máčíme v něm kostky, které skládáme na tác. Skládáme do tvaru kopce i jiného tvaru.

  3. Tmavý krém si připravíme ve vodní lázni smícháním všech surovin na tmavý krém.

  4. Necháme trochu vychladnout a polijeme kopec a dáme do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!