Hovězí nudličky v kadeřavo-kapustové omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 650 g hovězích nudliček
1 velká cibule
5-6 stroužků česneku
cca 200 g kadeřavé kapusty
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme. Pokud máme maso v celku, nakrájíme ho. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Kadeřavou kapustu pokrájíme na kousky. Česnek prolisujeme.

  2. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, osolíme a necháme ze všech stran opékat. Podlijeme vodou a zakryté dáme dusit do trouby.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme prolisovaný česnek, kapustu a podle potřeby dolijeme vodu. Necháme dusit v troubě, než kapusta změkne.

  4. Maso dáme na talířek a kapustu s cibulí a česnekem rozmixujeme na omáčku. Maso vrátíme do omáčky a necháme na sporáku ještě prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!