Svatební vdolečky bezlepkové

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
20 dkg mouky Schaer B
3,5 dkg cukr krupice
10 g droždí (čili 1/4 sáčku suš. droždí s holubičkou)
3 dkg másla nebo oleje
špetka soli
100 ml vody
Nádivka::
tvaroh
cukr
1 vanilkový cukr
rozinky v rumu, vše umixovat
podle chuti osladíme jak kdo má rád
Navrch:
povidla nebo marmeláda nebo posypka

Postup přípravy receptu

  1. Vše na těsto smícháme, vezmeme, kousek těsta a uděláme v ruce placku, kterou naplníme tvarohovou náplní.

  2. Zabalíme a uložíme do pekáče. Ruce si máčíme v oleji nebo rozpuštěném másle. Ukládáme na pečící papír, uděláme prstem důlek a dáme povidla.

  3. Dáme kynout buď na sluníčko nebo do trouby vyhřáté na 50°C.

  4. POSYPKA: 10 dkg cukr moučky, 10 dkg rýžové mouky, 3 dkg másla a lžíci rumu. Vše zpracujeme v míse na posypku, podle potřeby můžete cokoliv přidat;

  5. Potom potřeme vajíčkem a posypeme posypkou. Dáme péct a po upečení pocákáme přepuštěným máslem a rumem čím více tím lépe:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!