Bezlepková ořechová bábovka s ghee

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek bezlepkové mouky (Doves farm modrá s kypřidlem)
1 hrnek namletých vlašských ořechů
3/4 hrnku cukru
3/4 hrnku ghee (přepuštěné máslo)
4 vejce
1 lžíce vaječného koňaku
1 lžíce domácího vanilkového cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem, solí, vanilkovým cukrem, koňakem a rozpuštěným ghee vyšleháme do bohaté husté pěny. Zašleháme ořechy promísené s moukou.

  2. Olejem vymazanou a strouhankou vysypanou formu naplníme těstem, rozetřeme lehce do boků.

  3. Pečeme cca na 160°C tak 40-50 min, dle typu trouby. Upečenost ozkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!