Hovězí na pórku a kokosovém mléku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,5 kg hovězího předního (málo prorostlé či raději zadní)
1 celý pórek
2 střední cibule
3 rovné lžíce uzené papriky
vývar
sůl
1 lžíce sádla
400 ml kokosového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kousky (cca 5x5 cm), vetřeme do masa uzenou papriku a necháme chvíli odležet.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, zprudka opečeme jednotlivé kousky masa, ale pozor na připálení papriky.

  3. Poté zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí a kolečky pórku, podlijeme přibližně do 3/4 vývarem, případně trochu dosolíme podle chuti a necháme dusit doměkka. Průběžně doléváme horkou vodu (vývar), aby se tekutina nevyvařila.

  4. Jakmile je maso měkké, přidáme kokosové mléko a krátce provaříme.

  5. Podáváme s houskovým knedlíkem, možno doplnit šlehačkou a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!