Špenátové ravioli s krůtím masem a přelivem z modrého sýra

Recepty, Těstoviny

Suroviny

50 g listového špenátu
1 vejce
Asi 75 g celozrnné hladké mouky (pšeničné) + na podsypání
Sůl
1 lžíce oleje
1/2 menší cibule (asi 25g)
60 g mletého krůtího nebo kuřecího masa
2 polovičky sušených rajčat (ne v oleji) – spřených
25 g sýra s modrou plísní – použila jsem Nivu
30 ml drůbežího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Špenát vložíme do misky a přelijeme vařící vodou, pár vteřin louhujeme“ a poté zchladíme ve studené vodě, dáme do cedníku vykapat.

  2. Poté ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme do misky.

  3. Vejce rozšleháme a polovinu přidáme ke špenátu – společně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme špetku soli, mouku a vypracujeme pevné těsto.

  4. Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a vsypeme cibuli.

  5. Necháme zesklovatět, přidáme maso, osolíme a asi 3 minuty opékáme.

  6. Směs vložíme do mixéru a spolu s rajčaty nasekanými nadrobno promixujeme. Směs smícháme se zbytkem vejce, ale necháme si trochu stranou na potření těsta.

  7. Do hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny. Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Těsto musí být tenké.

  8. Obdélník rozřízneme napůl.

  9. Jednu polovinu těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

  10. Vedle sebe tvoříme pomocí lžičkou kopečky náplně (mezi kopečky děláme malé rozestupy).

  11. Překryjeme druhou polovinou těsta a snažíme se kolem kopečků vymačkat vzduch. Spoje pevně stiskneme. Poté nařežeme jednotlivé ravioli, které vaříme v osolené vodě asi 7 minut.

  12. V kastrůlku rozpustíme sýr s vývarem a krátce provaříme.

  13. Těstoviny na talíři přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!