Polentové hranolky s avokádovým dipem

Recepty, Přílohy

Suroviny

1/2 šálku polenty (60 g)
2 šálky vody
1 zarovnaná lžička soli
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžíce nasekané petrželky
olej na opékání
Avokádový dip:
1/2 zralého avokáda
nastrouhaná kůra z 1 citronu
4 lžičky citronové šťávy
50 g měkkého tvarohu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vodu přivedeme k varu, přidáme sůl, petrželku a zázvor. Vsypeme polentu a uvaříme hustou kaši.

  2. Hranatou misku nebo pekáček vyložíme potravinářskou fólií a nalijeme do ní polentovou kaši. Necháme vychladnout.

  3. Polentu vyklopíme a nakrájíme na hranolky o hraně cca 1,5 cm.

  4. Pánev potřeme olejem a hranolky opečeme ze všech stran dozlatova. Během opékání bude třeba vždy přidat pár kapek oleje.

  5. Dip: Avokádo rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!