Hovězí na paprice a sušených houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g hovězího masa
cibule
sádlo
mletá sladká paprika
sůl, pepř
3 kuličky nového koření
hrst sušených hub
400 ml vývaru
smetana na vaření
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do světle hnědé barvy, přidáme maso, které zprudka opečeme, necháme vydusit případnou tekutinu. Vsypeme sladkou papriku, jen krátce ji osmažíme v tuku s masem, zalijeme vývarem, přidáme předem namočené sušené hříbky, osolíme a opepříme, přidáme nové koření. Vaříme dokud nebude maso měkké, občas podlijeme vývarem.

  2. V hrníčku smícháme smetanu s asi 2 lžícemi hladké mouky a maso zatřeme. Povaříme 15-20 minut za častého míchání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!