Vepřová panenka s pepřovo bylinkovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
bazalka
oregáno
sůl
pepř
máslo
jíška (domácí či kupovaná)
smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Panenku rozkrájíme na centimetrové plátky, které lehce proklepeme paličkou na maso. Osolíme, opepříme. Dáme na rozpálenou pánev.

  2. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve a odložíme stranou pod pokličku, aby nevychladlo.

  3. Do stejné pánvičky, na které jsme dělali maso, dáme kousek másla a zalijeme 200 ml smetany. Přidáme sůl a opepříme (jelikož máme pepřovou omáčku, tak pepřem nešetříme) a přidáme bazalku a oregáno (jelikož nemám momentálně čerstvé bylinky, použila jsem koření z pytlíku).

  4. Zahustíme jíškou a dle chuti můžete dochutit i jinými bylinkami.

  5. Jako přílohu můžeme dát bramborový knedlík či obyčejné brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!