Hovězí líčka plněná ančovičkou s pórkovou omáčkou

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 kg hovězích líček
100 g ančoviček
1 středně velký pórek
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 červená kapie
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Líčka očistíme a rozkrojíme tak, abychom měli 1 ks = 1 porce. Zhruba vychází 1/2 líčka na porci. Do každého kousku uděláme zářez a vetkneme ančovičku. Povrch masa opravdu lehce osolíme (ančovičky jsou slané) a opepříme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka orestujeme maso. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme též. Pórek nakrájíme na slabé kolečka, česnek též na slabé plátky a kapii na malé kostičky.

  3. Když začne cibule červenat přidáme pórek a česnek a chvilku restujeme. Pak přidáme kapii a chvilku orestujeme. Přidáme zbylé ančovičky a směs přendáme do pomalého hrnce.

  4. Na směs položíme maso a zapneme PH na stupeň II. na 5 hodin. Po uplynutí této doby vyndáme maso a směs rozmixujeme ponorným mixérem. A podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!