Hovězí kližka ve špenátě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí kližky
2 menší cibule
10 stroužků česneku
1 lžička soli
mletý černý pepř
3 lžíce slunečnicového oleje
1 sáček mraženého špenátového protlaku
100 ml mléka
1 vrchovatá lžička polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu.

  3. Po vydušení šťávy osolíme, přidáme česnek a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme maso do měkka.

  4. K měkkému masu s vydušenou šťávou přidáme rozmražený špenátový protlak, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a provaříme.

  5. Na závěr dochutíme ještě solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!