Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou

Recepty, Ryby

Suroviny

pstruh
červená čočka
mrkev
šalotka
červené víno
rozmarýn
tymián
výhonky z hrášku nebo listy šťovíku na ozdobu
mléko
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvého pstruha rozpůlíme a vykostíme (malé kosti pinzetou) a dáme do lednice.

  2. Červenou čočku propláchneme vodou a po té uvaříme.

  3. Mrkev si očistíme a následně nakrájíme na kolečka, uvaříme do poloměkka a zchladíme ledovou vodou.

  4. Redukce z červeného vína: 1 litr červeného vína dáme vařit, přidáme bylinky a cukr a necháme zredukovat (poznáme podle hustoty).

  5. Na rozpuštěném másle restujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem.

  6. Na druhé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme uvařenou mrkev, přidáme špetku soli a cukr - zkaramelizujeme.

  7. Filety ze pstruha nasolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev.

  8. Nakonec si uděláme bylinkovou pěnu: Necháme zavařit mléko přidáme nasekané bylinky a ponorným mixérem budeme mixovat do té doby, než nám vznikne pěna.

  9. Na talíř dáme čočku, položíme na ni filety ze pstruha, okolo karamelizovanou karotku, okolo pokapeme redukcí z červeného vína (doporučuji dát do plastové lahvičky), ozdobíme listy šťovíku, výhonky z hrášku - případě co budete mít po ruce, a nakonec přidáme lžičkou pěnu. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!