Hovězí kližka s čočkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
2 velké cibule
5 stroužků česneku
2 smotky skořice
2 lžíce oleje
1 chilli paprička
1 lžička kari koření
2 cm čerstvého zázvoru
sůl
čerstvě mletý pepř
1 konzerva loupaných rajčat s chilli papričkou
4 brambory
1/2 hrnku předvařené čočky
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pekáč, nebo větší kastrol, který může do trouby.

  2. Na oleji orestujeme smotky skořice a cibuli nakrájenou na větší kusy. Přidáme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou chilli papričku, kari, nastrouhaný zázvor a opět chvilku restujeme.

  3. Přidáme maso nakrájené na kostky, orestujeme, osolíme, opepříme, zakryjeme, dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi 90 minut.

  4. Podle potřeby podléváme hovězím vývarem, když je maso měkké přidáme oloupané nakrájené brambory, čočku, rajčata, promícháme a zalijeme vývarem, aby byly všechny suroviny ponořené. Zakryjeme a vrátíme do trouby a pečeme dokud nejsou brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!