Hovězí karbanátky se sýrovým máslem a řapíkatým celerem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

650 g mletého hovězího masa
180 g nivy nebo jiného sýra s modrou plísní
sůl
čerstvý mletý pepř
2 PL sezamových semínek
180 g másla
1/2 řapíkatého celeru
bylinky na ozdobu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer a důkladně vše prohněteme. Při solení myslíme na to, že se maso později rozleží a po upečení se chuť koření i soli zvýrazní.

  2. Navlhčenýma rukama pak tvarujeme placičky nebo kouličky a poté je lehce obalíme v sezamu a dáme odležet na 30 minut do ledničky.

  3. Nivu nebo jiný sýr s modrou plísní nastrouháme najemno a dáme do misky. Přidáme máslo pokrájené na kousky a vše utřeme do hladka. Ochucené máslo vložíme na potravinářskou folií a vytvoříme si z této směsi malý váleček. Zabalíme a necháme ztuhnout.

  4. Placičky nebo kouličky z mletého masa pečeme buď zprudka na rozpáleném oleji na pánvi, nebo na grilovací mřížce z každé strany asi 5-6 minut.

  5. Před servírováním vložíme na každý karbanátek kolečko vychlazeného nivového másla. Z obyčejných karbošů uděláme tak malou delikatesu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!