Tlačenka s hlívou a kuřecími játry

Recepty, Houby

Suroviny

8 rohlíků
500 g kuřecích jater
500 g hlívy ústřičné
200 g měkkého salámu
200 g anglické slaniny
4 vejce vařená natvrdo
4 vejce syrová
12 stroužků česneku
1 lžíce sádla rozpuštěného
sůl (Podravku) podle chuti
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička grilovacího koření
3 lžičky majoránky
tlačenková střeva
provázek

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, syrová játra, hlívu, salám, slaninu nakrájíme na kousky, dáme do mísy.

  2. Vejce vařená nakrájená na čtvrtky přidáme ke směsi, dáme vejce syrová, česnek prolisovaný, sádlo a okořeníme. Promícháme důkladně rukama(ale jen prohazujeme)neuděláme z toho fašírku, musí tam být vidět kousky.

  3. Plníme do střev a pořádně vytlačíme vzduch(vařením se malinko zmenší objem), zavážeme pevně provázkem.

  4. Vložíme do kastrolu(musí být ponořené) se studenou vodou, osolíme 2 lžičkami soli a přivedeme k varu pozvolna, poté vaříme 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!