Zapečené brambory s masem a se smetanou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6-10 brambor (podle velikosti)
4 plátky vepřové krkovice nebo kotlety
1 smetana 12%
hořčice
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Mísu, ve které běžně zapékáte, vymažte sádlem.

  2. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno formy. Poté osolíme a opepříme a dáme opět vrstvu brambor, kterou opět osolíme a opepříme. Takto vytvoříme 3 vrstvy brambor a na ně dáme osolené a opepřené vepřové plátky masa, které ještě potřeme hořčicí a opět skládáme brambory.

  3. Nakonec vše zalijeme smetanou a pečeme při 200°C v zakryté formě 2 hodiny.

  4. Poté odklopíme a ještě půl hodinky dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!