Hovězí gulášek

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího masa (plecko, kližka)
80 g sádla
500 g cibule
10 g sladké mleté papriky
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
3 stroužky česneku
1 litr vývaru z masoxu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek.

  2. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 - 1 1/2 hodiny.

  3. Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, necháme šťávu z části vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a znovu přelijeme vývarem a dusíme. Guláš je nejlépe zahustit chlebem, je-li třeba. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!