Hovězí gulášek
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězího masa (plecko, kližka)
- 80 g sádla
- 500 g cibule
- 10 g sladké mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 3 stroužky česneku
- 1 litr vývaru z masoxu
- sůl
Postup Hovězí gulášek
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek.
Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 - 1 1/2 hodiny.
Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, necháme šťávu z části vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a znovu přelijeme vývarem a dusíme. Guláš je nejlépe zahustit chlebem, je-li třeba. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, pivem.