Kladenská plněná kotleta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

450 g libové kotlety
7 plátků uzené kotlety
3 plátky uzeného sýra
1 lžíce plnotučné hořčice
2 vejce
1 cibule
worcester
libeček
sůl
mletý pepř
1/2 silného bujónu
2 lžíce sádla
1 lžíce oleje
1 vrchovatá lžička hladké mouky
1/4 lžičky uzené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Z kotlety nařežeme plát, který rozklepeme, posolíme, opepříme, potřeme worcesterem z obou stran. Nádobu do mikrovlnné trouby podlouhlého tvaru vytřeme olejem, rozklepneme do ní vejce, několikrát ho propíchneme, osolíme, opepříme, poklademe libečkem a na nižší teplotě uvaříme.

  2. Plát masa potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe uzenou kotletou, plátem vajec, uzeným sýrem. Jednu třetinu přehneme a ještě jednou překlopíme. Pevně převážeme potravinářskou nití, aby nevytekl sýr a maso drželo tvar. Dno formy vymažeme olejem, poklademe nakrájenou cibulí, na ní dáme maso. Do půl hrnečku horké vody rozpustíme bujón, přilijeme k masu, na které dáme sádlo. Zakryjeme alobalem a pečeme na 180 °C doměkka. Maso několikrát přelijeme vypečenou šťávou.

  3. Měkké maso dáme na grilovací pekáč, zapneme horkovzdušnou troubu na 200°C a necháme ho z každé strany dozlatova opéct. Než se maso dodělá, nalijeme šťávu do kastrolku, v 1/2 hrnku studené vody rozkvedláme mouku, uzenou papriku, zahustíme šťávu a povaříme. Podáváme s bramborami, knedlíkem, nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!