Houbový kuba

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g krup
150 g sádla
50 g sušených hub
5 stroužků česneku
3 cibule
1-5 lžic majoránky
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do teplé vody na 1–2 hodiny.

  2. Kroupy spaříme horkou vodou, propláchneme a s kouskem sádla je vaříme doměkka cca 30 minut. Přebytečnou vodu následně slijeme.

  3. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

  4. Přidáme měkké kroupy, houby a dochutíme pepřem, solí, utřeným česnekem a majoránkou.

  5. Pekáček vymažeme sádlem a pak jej naplníme směsí.

  6. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 minut.

  7. Před podáváním poklademe plátky másla, díky nimž bude kuba krémovější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!