Polévkový guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 plátek kuřecího masa
1 plátek uzeného masa
3 špekáčky
5 dkg slaniny (špeku)
2 cibule
3 brambory
3 mrkve
1 instantní gulášová polévka
3 stroužky česneku
sůl, pepř
majoránka
5 dkg balkánského sýra

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájíme cibuli a trochu slaniny nebo špeku.

  2. Špekáčky i obě masa nakrájíme na kostky, stejně tak brambory. Mrkev nakrájíme na silnější kolečka.

  3. Cibuli a slaninu dáme do rozpáleného oleje a orestujeme dozlatova. Postupně přidáváme nejdříve kuřecí maso, pak uzené se salámem a nakonec brambory a mrkev.

  4. Zalijeme vodou, trošku osolíme a necháme krátkou chvíli podusit.

  5. Do vařícího se základu přidáme jednu pytlíkovou gulášovou polévku“, zamícháme, necháme rozpustit a dolijeme vodou jen podle potřeby – nikoli jako na polévku, ale na hustý guláš.

  6. Dochutíme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem. Na talíři posypeme trochou balkánského sýra a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!