Houbová omáčka s vepřovým masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g hub mohou být různé
1 sladká smetana
1 kysaná smetana
4 bobkové listy
4-7 kuliček nového koření
1 velká cibule
1 kostka masoxu nebo vývar
hladká mouka
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme a několikrát necháme převřít v kastrolku, slijeme a důkladně promyjeme.

  2. Vývar spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a vším kořením 1/2 hod vaříme a pak scedíme.

  3. Do vývaru dáme pokrájené vepřové maso na nudličky a necháme vařit.

  4. Chvíli před změknutím masa vhodíme i promyté houby a necháme ještě vařit, dokud houby nezměknou.

  5. V misce si rozšleháme sladkou a kysanou smetanu spolu s mlékem a hl. moukou asi 3 lžíce, zalijeme a důkladně rozmícháme a provaříme 15 min.

  6. Dosolíme, můžeme přidat pár kapek octa a pokud je omáčka dle gusta řídká, dohustit Solamylem a již nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!