Vinná omáčka s krevetami na špagety

Recepty, Mořské plody

Suroviny

5 polévkových lžic olivového oleje
1 palička česneku
4 rajčata
1 malý rajský protlak
400 ml bílého vína
sůl
oregano
petržel, možno i jiné bylinky
300 g krevet
1 lžíce olivového oleje
12 cherry rajčátek
1 balení špaget (500 g)
strouhaný parmezán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na jemno nasekaný česnek, přidáme rajský protlak, nakrájená rajčata, po zamíchání přidáme bílé víno. Necháme zredukovat, až vznikne hustší omáčka. Poté přidáme buď čerstvé, nebo sušené bylinky, osolíme.

  2. Na pánev dáme olivový olej a na něm opečeme krevety. Když mají zlatavou barvu, přidáme napůl rozkrojená cherry rajčátka, která necháme jen prohřát.

  3. Uvařené špagety zamíchám do omáčky, po nandání na talíř dáme navrch opečené krevety s rajčátky a posypeme strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!