Noky s brokolicí, nivou, šunkou a smetanou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 ks brokolice (balení cca 500 g, očištěná, rozdělená na malé růžičky)
200 g šunky (nebo šunkového salámu, nakrájené na kostičky)
200 ml smetany ke šlehání (nebo na vaření)
150 g nivy (najemno nastrouhané)
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku (větší)
strouhaný sýr
1 balení bramborového těsta
voda
1 lžíce hrubé mouky (do vody s noky)

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici uvaříme asi 10 minut v páře a pak ji přendáme do misky se studenou vodou, aby si zachovala barvu.

  2. Šunku opečeme na oleji, přidáme smetanu, nivu, česnek, osolíme a opepříme. Brokolici nakrájíme na drobné kousky, ale jen růžičky. Košťálovité konce zde nepoužívám (ale můžete jej hodit do polévky). Počkáme, až směs trochu zhoustne a podáváme.

  3. Noky: Těsto zpracujeme dle návodu, vytvoříme 4 dlouhé válečky a odkrajujeme kolečka. Ta v ruce lehce protáhneme do délky, trochu zmáčkneme vidličkou a hodíme do osolené vroucí vody, do které jsme přidali 2 lžičky hrubé mouky. Po 5 – 7 minutách vyzkoušíme, zda už jsou noky vařené. Pokud ano, vložíme je do mísy, přidáme pár kapek oleje a promícháme. Noky přikryjeme a udržujeme v teple.

  4. Noky na talíři přelijeme brokolicovou směsí a posypeme podle chuti sýrem. Dozdobíme dle fantazie a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!