Hořčicové fazole s uzeným a vůní rozmarýnu

Recepty, Luštěniny

Suroviny

- 20 dkg bílých fazolí (doporučuji předvařené, po 10min. jsou uvařené)
- 20 dkg uzeného bůčku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
- větvička rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme a uvaříme doměkka.

  2. Na trošce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kostičky uzeného a plátky česneku, podlijeme lehce vodou, přidáme hořčici, větvičku rozmarýnu a lehce provaříme.

  3. Nakonec vmícháme smetanu, provaříme do zhoustnutí, vmícháme uvařené fazole a dochutíme pepřem a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!