Candát zapečený s uzeným sýrem a uzeným lososem

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filetů z čerstvého candáta
120 g uzeného sýra
120 g uzeného lososa - plátky
oregano
3 mladé jarní cibulky i s natí
citrónová šťáva
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety z candáta omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém filety po obou stranách opečeme.

  3. Opečené filety dáme do zapékací misky, lehce vytřené olejem.

  4. Na opečenou rybu poklademe plátky uzeného lososa, posypeme oregánem a strouhaným sýrem.

  5. Vše vložíme do trouby na cca 15 minut zapéci.

  6. Před podáváním ozdobíme cibulkou. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!