Holandské řízky bez mouky a strouhanky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

350 g mletého masa MIX
70 g trvrdého uzeného sýra
70 g klasického tvrdého sýra
150 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička koření Domácí sekaná
1 lžička koření Drákulova smrt od Rojíka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kořením, utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulí.

  2. Přidáme najemno nastrouhané sýry, smetanu a vše pořádně promícháme. Necháme tak 1 hodinu odležet v lednici.

  3. Pak namočenýma rukama tvoříme karbanátky, které vkládáme na pekáč s pečícím papírem.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 30-40 minut dozlatava.

  5. Podáváme buď se zeleninovým salátem, popřípadě s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!