Harissová sekaná s cuketou, lučinou a bylinkami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

750 g mletého kuřecího masa
1 vejce
2 PL lučiny (žervé nebo tvarohu)
1,5 -2 PL hrubé mouky (podle potřeby na zahuštění)
1-2 PL harissy (množství dle každého)
2 stroužky česneku
olej voda
1 cuketa
2-3 rajčata
Čerstvé bylinky:
libeček
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté kuřecí maso, sůl, pepř a nasekaný libeček. Přidáme dvě lžíce ostré harissy, 1,5 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce lučiny, prolisovaný česnek, omytou cuketu, nastrouhanou na tenké plátky a nasekanou čerstvou majoránku. (5-6 plátků cukety dáme stranou nakonec).

  2. Masovou směs dobře promícháme a spojíme s jedním vejcem. Je-li směs příliš řídká a nespojuje se, přidáme na zahuštění více mouky.

  3. Uděláme jednu větší šišku. Šišku masa dobře zabalíme do alobalu, aby šťáva nevytékala. Maso v alobalu na pekáčku zalijeme vodou, která sahá cca do jedné třetiny masa a zakápneme olejem.

  4. Pečeme cca 25 minut v rozehřáté troubě. Po této době odstraníme ze sekané alobal. Sosík, který se uvolnil z masa do alobalu, nalijeme do pekáčku, sekanou pokapeme sosem a posypeme drceným kmínem. Podle potřeby ještě masovou šišku malinko podlijeme vodou. K sekané vložíme i zbylé plátky cukety a přidáme půlky rajčátek. Pečeme i se zeleninou dál dozlatova. Sekanou s cuketou podáváme s kaší nebo brambory. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!